« Bijzonder Plekje
Neijenhof Luyt Advocaten »
Mark & Pixel is een reclamebureau uit Dallas (VS). Het bureau ontwikkelt websites en online branding voor advocatenkantoren en marketing­bedrijven. Het team staat bekend om hun ervaren, gepassioneerde ontwikkelaars en designers met oog voor detail.
Geleverde diensten
  • JavaScript development
  • Ontwikkelingsoptimalisering

GruntJS en WordPress
GruntJS en WordPress

De uitdaging

Om design en development van websites sneller te laten verlopen heeft Marien meegedacht bij de inrichting van een ontwikkelingsomgeving vanwaaruit snel nieuwe WordPress-websites en interactieve content assets ontwikkeld kunnen worden. De zogenaamde ‘content assets’ worden gebruikt voor online marketingdoeleinden; dit zijn feitelijk kleine zelfstandige landingspagina’s (mini-websites) ter ondersteuning van uiteenlopende campagnes.

Marien heeft ons enorm geholpen met de inrichting van onze development repository, waardoor we nu snel kunnen schakelen, maar vooral ook makkelijk kunnen starten met verschillende projecten.Mark Atli

De oplossing

We hebben voor de ontwikkeling van WordPress themes gekozen gebruik te maken van GruntJS waarbij alle themes elk afzonderlijk, maar automatisch meegenomen worden bij het compilen van JavaScript en CSS. Op deze manier kan elke theme eenvoudig gedupliceerd worden, zodat op een efficiënte manier starter themes aangepast of doorontwikkeld kunnen worden wat het designproces op termijn steeds efficiënter maakt.

Tijdens het ontwikkelen van de eerste content assets is een afzonderlijke, maar vergelijkbare, repository ingericht waarin alle ontwikkelde JavaScript-modules doorlopend doorontwikkeld en getest worden. Hier hebben we gekozen voor jQuery omdat de modules hiermee het meest eenvoudig op alle websites geïmplementeerd kunnen worden. Dit zorgt voor een efficiënt proces voor het designteam omdat modules eenvoudig als jQuery-plugins te configureren zijn.

Het resultaat

Het resultaat is een meer gestroomlijnd proces bij zowel het ontwikkelen en ontwerpen van websites als het ontwikkelen van JavaScript-modules die door het bedrijf worden ingezet in websites voor hun klanten. Zie het portfolio op de website van Mark and Pixel voor actuele projecten.

Op het moment van schrijven zijn er nog geen content assets openbaar toegankelijk. Zodra dat wel het geval is zal deze pagina bijgewerkt worden met een nadere verdieping op de JavaScript development die Marien aan deze projecten heeft bijgedragen.

Verbetering
-
(nog geen cijfers beschikbaar)
NaamMarien van Overbeek
Geboren30 juni 1985
WoonplaatsRotterdam
WerkgeverAcato
Over Marien

Marien woont in Rotterdam, is geboren te Delft en studeerde Communicatie­systemen aan de Hanzehogeschool te Groningen. Inmiddels heeft hij een gedegen achtergrond opgebouwd in online marketing & communicatie en het ontwikkelen van user interfaces. Zijn specialisme is dan ook het vinden van de balans tussen techniek, merkwaarden en gebruiksvriendelijkheid.

Zijn passie ligt in het zoeken naar evenwicht op het grensvlak tussen design en code. Het onmogelijke mogelijk maken zonder dat het ten koste gaat van technische kwaliteit, merkwaarden of gebruikservaring. Dat is de uitdaging.