« Joost Zoeteman
Mark & Pixel »
Marleen, de oprichter van Bijzonder Plekje, verzamelt de leukste adressen in Europa. Met haar persoonlijke selectie verrast ze de liefhebber van het goede leven met tips. Met haar uitgebreide reiservaring is zij een expert te noemen op het gebied van bijzondere plekken om te overnachten, fijne adressen en hotspots.
Geleverde diensten
  • Marketingadvies
  • Zoekmachine-optimalisatie

Statistieken van Bijzonder Plekje
Statistieken van Bijzonder Plekje 2010-2015

Hoe het allemaal begon

De website Bijzonder Plekje is gestart in de zomer van 2010. Destijds is begonnen met een vrij eenvoudig blog waarop verschillende plekjes in Nederland verzameld werden om te overnachten of te eten gecombineerd met leuke dagjes uit door heel Nederland.

Inmiddels is de website uitgegroeid tot een grote kwalitatieve verzameling van bijzondere accomodaties door heel Europa. De roze huiskleur en het logo hebben de afgelopen 5 jaar overleefd.

Laatste ontwikkelingen

In februari 2015 gaat dochterwebsite Bijzondere Camping online. De camping- & glampingvariant die al net zo enthousiast ontvangen wordt als Bijzonder Plekje zelf. Kort hierna is de hoofdwebsite samen met Bijzondere Camping responsive gemaakt. Hiermee zijn beide sites nu op alle apparaten te raadplegen.

Bijzonder Plekje is hiermee klaar voor de toekomst; er staat namelijk veel uitbreiding op het programma, zoals grensoverschrijdende aanpak en het nog verder vergroten en versterken van de band met de doelgroep. Later dit jaar zal deze pagina bijgewerkt worden met informatie over deze nieuwe projecten.

Begin januari schieten de bezoekers­aantallen ineens omhoog. Niet een klein beetje, de statistieken gaan sky high. Nationale naamsbekendheid en maandelijks serieuze bezoekersaantallen.Marleen Brekelmans

Mobielvriendelijk

In de Verenigde staten zoekt 94% van de mensen met een smartphone lokale informatie op hun telefoon. Interessant is dat 77% van alle mobiele zoekopdrachten thuis of op het werk wordt uitgevoerd, dus op plaatsen waar waarschijnlijk ook desktopcomputers aanwezig zijn.

Mobiel is essentieel voor ieder bedrijf en zal dit ook blijven, of u nu over uw favoriete sportteam blogt, werkt aan een website voor het lokale theater of producten verkoopt aan potentiële klanten. Zorg ervoor dat bezoekers een goede ervaring op uw site hebben wanneer ze deze bezoeken via een mobiel apparaat!

Het resultaat

Het resultaat van alle inspanningen en ondersteuning op technisch vlak is dat de site nog altijd groeiende is. Zowel online als offline wordt er veel gedaan; wat een gouden combinatie lijkt te zijn voor het succes van een concept als Bijzonder Plekje.

Jaarlijks ruim
50
aanvragen per plekje (gemiddeld)
NaamMarien van Overbeek
Geboren30 juni 1985
WoonplaatsRotterdam
WerkgeverAcato
Over Marien

Marien woont in Rotterdam, is geboren te Delft en studeerde Communicatie­systemen aan de Hanzehogeschool te Groningen. Inmiddels heeft hij een gedegen achtergrond opgebouwd in online marketing & communicatie en het ontwikkelen van user interfaces. Zijn specialisme is dan ook het vinden van de balans tussen techniek, merkwaarden en gebruiksvriendelijkheid.

Zijn passie ligt in het zoeken naar evenwicht op het grensvlak tussen design en code. Het onmogelijke mogelijk maken zonder dat het ten koste gaat van technische kwaliteit, merkwaarden of gebruikservaring. Dat is de uitdaging.